lastpass logo

Med en password manager undgår du, at bruge tid på at skrive, huske og nulstille adgangskoder. Der findes masser af programmer, som kan hjælpe dig med at holde styr på de mange kodeord, men jeg vil anbefale LastPass, som har været min personlige favorit gennem flere år.

LastPass vil bede dig oprette ét masterkodeord, som du efterfølgende kan bruge til alle websider, hvor du har bedt LastPass om, at gemme dine login-informationerne (efter du har logget ind én gang). Du kan få LastPass til at auto-udfylde og lave auto-login på dine oftest brugte websteder og programmet kan oprette sikre kodeord til nye websteder, hvor det kræves, at du opretter et login. Fordelen ved, at LastPass selv opretter kraftige kodeord er, at du får et super kompleks kodeord til det nye websted, men fortsat kun skal holde styr på dit masterpassword.

LastPass kan desuden auto-udfylde formularer, f.eks. ved indtastning af navn, adresse mm. og du kan endda tilføje dine kreditkort, så du nemt og hurtigt kan lave betalinger på nettet – sidstnævnte kræver dog mere tillid end jeg selv ønsker at give programmet.

Jeg vil anbefale dig, at benytte LastPass til dine ”hverdagssider” og beholde de (naturligvis) helt unikke, supersikre og aflåste kodeord til de mere kritiske stedet, så som netbank.

LastPass er gratis og kan installeres som et plug-in i Google Chrome browseren (så du ikke behøver, at hente det komplette program til computeren). LastPass til Chrome fanges her: https://lastpass.com/simpledownload.php