bedste gratis antivirus

”Hvilket antivirus program er det bedste? Og hvad med de gratis, er de gode nok?” Begge er spørgsmål jeg ofte bliver stillet. Desværre er der ikke et nemt og hurtigt svar! Mange faktorer er i spil, og det korrekte valg afhænger af dine behov og computerfærdigheder. Hvis man er ferm med en computer, og nemt kan gennemskue, hvilke beskeder/tilbud man bør tage sig af, så vil programmer som ”AVG Free” og ”Avast Free” være gode. Man skal dog være klar til en overflod af smarte funktioner og tilbud, og inden man får set sig om, med blot ét forkert klik, så har man opgraderet til en 30 dages prøve-periode af programmernes betalingsudgaver. Vil man undgå den slags og alligevel ikke færdes på særligt ”udfordrende websteder”, så er det gratis antivirusprogram ”Windows Defender” fra Microsoft et udmærket valg. Windows Defender har den klare fordel, at det er indbygget i Windows 10 og at det ganske enkelt ikke kan købes – det ér og forbliver gratis og vil ikke forsøge at lokke med dig. Ulempen ved Windows Defender er desværre, at det sikkerhedsmæssigt ikke kan sammenlignes med AVG Free og Avast Free og flere af de andre alternativer der findes. Mit råd til de fleste novice computerbrugere har dog alligevel været, at bruge Windows Defender og så huske backup!

Men hvad så, skal man købe et Antivirusprogram?

Når man køber at antivirusprogram, så er man ofte bedre stillet rent sikkerhedsmæssigt, men problemer med administration, stort ressourceforbrug og svære beslutninger gør sig desværre ofte gældende. Hvis man har en nogenlunde kraftig computer, og ikke har noget imod at betale, så anbefaler jeg Kaspersky Antivirus eller Norton Antivirus fra Symantec. Begge producenter har flere udgaver af deres programmer, men jeg anbefaler at man blot køber deres basisbeskyttelse, hvilket i disse tilfælde hedder ”Kaspersky Anti-Virus 2017” og ”Norton Security Starter”. Begge er brugervenlige, med dansk sprog og betragtes som værende blandt de absolut mest sikre.

Kaspersky Antivirus Free – min anbefaling lige nu til almindelige brugere

Kaspersky har for nyligt lanceret et nyt gratis produkt ”Kaspersky Antivirus Free” som skal konkurrere på markedet for gratis antivirusprogrammer. Jeg har testet programmet og kan kun give mine bedste anbefalinger. Programmet har langt færre reklamer end AVG Free og Avast Free, det har en dansk brugerflade og er nemt at hitte ud af. Ligesom de andre gratis, kræver Kaspersky Free dog, at man registrerer programmet med sin e-mail konto, og bekræfter kontoen pr. mail efter installationen. Det er dog nemt og hurtigt overstået.

Den bedste, mest fremtidssikrede og på sigt nemmeste løsning findes!

Det bedste scenarie er, at gøre sig ”uafhængig” ved altid at have backup af sine filer, mails og vigtige data. Det kan faktisk gøres ret nemt ved bl.a. at benytte en webbaseret e-mail og en skybaseret filløsning, men det er et punkt jeg tænker, at lave en guide til inden længe :)

Ønsker du at blive notificeret om nye blog-indlæg som dette? Du kan tilmelde dig mit nyhedsbrev eller følge mitsupport.dk’s facebookside

Ønsker du et sikkerhedscheck af din computer eller vejledning til antivirus eller backup (eller noget helt tredje), så send mig blot en besked her på siden, ring 51 93 98 90 eller send en mail til kontakt@mitsupport.dk